This is how things are going in Indonesia. Right now, at this very moment…

28

million people
live in poverty

61

million people have
no proper education

18

million kids
live on the street

4380

of those kids
in Jakarta only

We’re on a mission to change this! And that is why, our vision is “to inspire a generation of underprivileged children to fulfill their dreams and influence the world with this legacy”.
Welcome to Belajar Bersama Sjors!

Graag vertellen wij wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen.

 

Logo_BBS_medium 

Wij zetten ons in om een langdurige, continue hulp te kunnen bieden aan kansarme en minderbedeelde kinderen. We willen deze kinderen een klein duwtje richting een betere toekomst geven. Want dat is vaak het enige wat ze nodig hebben: een klein stapje in de goede richting. Met de juiste begeleiding binnen een veilige omgeving, waarbij ze even lekker kunnen ontspannen, de juiste scholing krijgen en bovenal worden geïnspireerd, kunnen deze kinderen verder gaan dan ze ooit hebben kunnen dromen. En dat is precies waar wij het voor doen. Maar, dit kunnen we allemaal niet alleen – hier hebben we hulp bij nodig. Ook die van jou!


Gedreven bij ons motto ‘leren inspireren en inspireren om te leren’, is onze missie om kansarme kinderen een steuntje in de rug te bieden door middel van inspirerende en educatieve projecten. Hiermee willen we hen helpen hun dromen te realiseren, en toe te werken naar een kansrijke toekomst. Sinds 2011 zijn we actief in Jakarta, maar we zitten vol plannen om ons project naar andere plekken in Indonesië uit te breiden; inclusief Sumatra, Ambon en Bali. Daarnaast zijn we continue op zoek naar samenwerkingen met lokale organisaties en pioniers van over heel de wereld, om op deze manier zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen.

De Stichting van Sjors is opgericht door Georges Hilaul. Samen met zijn goede vriendin Jenny Tjoa richtte hij zijn vestiging in Indonesië op; Yayasan Belajar Bersama Sjors, wat ‘Leren samen met Sjors’ betekent. Georges is geboren en getogen in Nederland, en heeft hier gewerkt als ondernemer, leraar en illusionist. Nadat hij wordt geconfronteerd met de slechte omstandigheden waarin vele kinderen in Indonesië, het geboorteland van zijn vader, opgroeien, besluit hij hier iets aan te willen doen. Jenny, tevens ondernemer, is gedurende haar jeugd al getuige van de vele armoede in haar land. Na een aantal jaar in het buitenland te hebben gewoond, besluit ze -net als George- zich hiervoor in te willen zetten, en verhuist ze terug naar Indonesië. Georges en Jenny gebruikte hun vaardigheden en ervaring om een plan uit te werken waarmee ze hun gedeelde droom konden realiseren en richtte Belajar Bersama Sjors op.

We streven naar het bereiken onze missie door middel van een holistisch programma. Hierbij maken we gebruik van onze eigen combinatie van ‘8 tools’ die zich richten op het welzijn van een kind.

 

Educatie

Een goede basis van scholing bieden door ze te voorzien van een geschikte leeromgeving en schoolmaterialen.

Inspiratie

Uitnodigen van speciale gasten die hun inspirerende verhalen kunnen delen, om hen een droom te geven.

Gezondheidszorg

Bieden van gezondheidszorg, in de vorm van bijvoorbeeld doktersbezoeken en lessen in hygiëne.

Sport

Organiseren van sportieve activiteiten, om lichaamsbeweging aan te moedigen en weer een frisse blik te krijgen.

Creativiteit en muziek

Verbeteren van de creatieve vaardigheden en de fijne motoriek, door middel van muzikale workshops en creatieve activiteiten.

Vieringen

Alle publieke feestdagen en verjaardagen uitgebreid vieren, en op deze manier de kinderen op deze speciale dagen extra in het zonnetje te zetten.

Recreatie

Hen meenemen op educatieve en inspirerende dagtripjes, om ze kennis te laten maken met de wereld buiten de sloppenwijken.

Super mom

Het betrekken van de moeders: hen deel uit laten maken van de projecten, en hen verantwoordelijkheden geven tijdens activiteiten.

Ok, je zal wel nieuwsgierig zijn… dit zijn onze statistieken tot nu toe:

12

Project locaties

1950

Geïnspireerde kinderen

1689

Rugzakken uitgedeeld

154

Ziekenhuisrekeningen betaald

Op dagelijkse basis doen we alles wat we kunnen om onze missie te behalen, en toe te werken naar onze visie.
Dit is hoe een dag uit ons leven eruit ziet…

 

“Kan je je voorstellen hoe sterk we zullen staan en hoeveel invloed we kunnen hebben als we samenwerken?” Lees gauw verder en sluit je vandaag nog aan bij #TeamSjors

 

spacer

Sponsorprojecten op school

Organiseer een markt, zweet je rot tijdens een triatlon of verkoop zelfgemaakte cakejes… het zijn slechts een paar van de honderden mogelijkheden waarmee je met jouw school geld kan inzamelen voor onze kinderen!

Meer info

Steun vanuit het bedrijfsleven

Indien jouw bedrijf een CSR-programma heeft, het leuk vindt om evenementen te organiseren om op deze wijze geld in te zamelen, of bereid is om bepaalde producten, kennis of diensten te doneren, laat het ons dan weten!

Meer info

Word vrijwilliger

Woon jij vlakbij één van onze projectlocaties? Of ben je in de buurt tijdens je vakantie in Indonesië? Maak kennis met ons enthousiaste team en deel een klein beetje tijd, energie en liefde met onze kinderen! VERWIJDERDEZETEKST

Meer info

 

tekst

We werken samen met nationale en internationale partners die ons helpen onze missie na te streven. We zijn er dan ook trots op deze bedrijven tot onze vrienden te kunnen rekenen!

 • Customer
 • Customer 2
 • Customer 3
 • Customer 4
 • Customer 5
 • Customer 6
 • Customer 7
 • Customer 8
 • Customer 9
 • Customer 10
 • Customer 21
 • Customer 22
 • Customer 23
 • Customer 24
 • Customer 25
 • Customer 11
 • Customer 12
 • Customer 13
 • Customer 14
 • Customer 15
 • Customer 16
 • Customer 17
 • Customer 18
 • Customer 19
 • Customer 20

 

Unmute

Klik hier voor meer toffe filmpjes

We zijn super sociaal! Volg ons, deel ons, of kom in contact met ons via onze verschillende social media kanalen! Neem een kijkje in het leven van Stichting Sjors: bekijk onze foto’s, filmpjes en evenementen, en wees vooral niet bang om ons te spammen met je vragen en ideeën. Enne, wat je ook doet op social media… vergeet nooit om #TeamSjors te vermelden!

 

Wil je graag nog wat meer informatie? Of wil je graag op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren? Of gewoon even gedag zeggen? Dit is hoe je met ons in contact komt:

 

KANTOOR INDONESIE

Menara BCA – lt. 50
Jl. MH Thamrin 1
Jakarta 10310, Indonesia
Telefoon: 0062 – 21 23 58 46 04
info@bbs.or.id

PROJECTLOCATIE, PLUIT
(Zondag 9AM – 12AM)
Jembatan Tiga,
Pluit, Jakarta
Click hier voor de route

Belajar Bersama Sjors is onderdeel van
The Inspiration Factory Foundation

Naam (*)

Email (*)

Jouw bericht(*)

Please leave this field empty.